Museum Zoeken iStock 492960182

Nieuwe expositie: Oude Verenigingen in de maaskentj

Hengelsportverenging Juliana anno 1935 (lees hier het verhaal achter deze foto)

Nieuwe expositie: Oude Verenigingen in de maaskentj
Vanaf april 2014 is de expositie "Oude Verenigingen in de maaskentj" te bekijken in het streekmuseum. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de verschillende verenigingen in Elsloo. Aan de tentoonstelling is duidelijk al te leiden dat er een rijk verenigingsleven in Elsloo was. Voorwerpen van de fanfare, de visclub, verschillende voetbalclubs en van de boerinnenbond zijn te zien in deze tentoonstelling. De expositie "oude verenigingen" is te zien op de eerste verdieping van het hoofdgebouw van het museum.

Foto Henk Helwig

Dorpswinkel
In het museum zijn verschillende deelcollecties te bekijken zoals Bandkeramische objecten uit een in Elsloo opgegraven nederzetting. Een van de vertrekken is ingericht als een oude dorpswinkel met originele oude producten uit de periode 1920-1950. Voor vele bezoekers is dit een heerlijke herinnering aan jeugdige tijden, en voor de jongeren een tastbaar stukje geschiedenis. Op de website van het museum www.streekmuseumelsloo.nl staat een artikel dat zeer de moeite van het lezen waard is, van Hier kunt u een zeer interessant artikel van Harie Rouvroye lezen over winkels en andere bedrijvigheid in Elsloo anno 1935.