• Een prachtig museum over vroegere tijden met enorm enthousiaste medewerkers. Een aanrader!! Zeer leuk voor ouderen. Hier wordt nog op de ouderwetse manier koffie gezet en spek met ei klaargemaakt op verzoek. Lisette van Mulken

75 jaar bevrijding: 1944 - 2019

Op zaterdag 7 september 2019 opent in het Streekmuseum een expositie over 75 jaar Bevrijding.

Op 17 september 1944 werd Elsloo en omgeving bevrijd door de Amerikanen. Een gebeurtenis die in het Streekmuseum wordt herdacht met o.a. de oorlogscollectie van Harie Rouvroye.

Nadere informatie volgt spoedig.

Foto: bevrijdingsoptocht Elsloo, de V van Victorie

Foto's uit oorlogsjaren gezocht

Stichting Streekmuseum Elsloo en Stichting Erfgoed Stein zijn op zoek naar foto’s die het dorpsleven belichten in die donkere dagen in de periode 1940-1945. Dit in het kader van 75 jaar bevrijding.

Deze foto’s worden gebruikt in een gezamenlijk boekwerk van ooggetuigenverslagen uit Stein en Elsloo. Maar zijn ook bestemd voor het completeren van de archieven.

Je kunt je foto’s (laten) scannen en doorsturen naar met vermelding van wat, waar en wanneer gemaakt en wie er opstaat.

Op de foto: weghalen van de brugstukken van brug Elsloo. Deze werd bij de inval van de Duitsers op 10 mei 1940 opgeblazen door Nederlandse soldaten, om zo de Duitse doortocht naar België te hinderen.