• Een prachtig museum over vroegere tijden met enorm enthousiaste medewerkers. Een aanrader!! Zeer leuk voor ouderen. Hier wordt nog op de ouderwetse manier koffie gezet en spek met ei klaargemaakt op verzoek. Lisette van Mulken

Herinneringstocht WOII

Deze (fiets)route van 28 km voert u langs een aantal plekken binnen de gemeente Stein, waar tijdens WO II historisch van belang zijnde feiten zijn gebeurd.

Route
De routebeschrijving met de daarbij vermelde historische punten (in rood op routebeschrijving vermeld) start bij het Streekmuseum in Elsloo. Omdat de route een complete lus vormt kunt u echter op een willekeurige andere plek starten. Raadpleeg hiervoor het kaartje.

De routebeschrijving kunt u hier downloaden >

Vrijwilligerswerk
De 28 km lange herinneringstocht is een initiatief van de werkgroep 75 jaar bevrijding Stein onder voorzitterschap van de gemeente Stein. De route met bijbehorende korte omschrijvingen van markante geschiedkundige plekken, die een rol hebben gespeeld in de 2e wereldoorlog, is tot stand gekomen door vrijwilligers van Stichting Streekmuseum Elsloo, Stichting Erfgoed Stein en Stichting Vrijheid Urmond.

Exposities
Tijdens de fietsroute komt u langs diverse locaties over de gebeurtenissen welke in de oorlog en de bevrijding hebben plaatsgevonden. De exposities in de verschillende musea en “Bie Gerda” zijn samengesteld met materiaal uit lokale archieven, en uit tijdelijk beschikbaar gesteld materiaal van diverse privéverzamelingen. In de beschrijving zijn horecagelegenheden opgenomen.

Informatie
Voor meer informatie m.b.t. openingstijden en uitvoeriger beschrijvingen zie de onderstaande websites. Hier vindt u ook informatie over speciale publicaties m.b.t. 75 jaar bevrijding in de gemeente Stein.

www.streekmuseumelsloo.nl

www.stichtingerfgoedstein.nl

www.vrijheidurmond.nl

Voor openingstijden van de exposties Bie Gerda zie: www.dorpsdagvoorzieningmeers.nl