• Een prachtig museum over vroegere tijden met enorm enthousiaste medewerkers. Een aanrader!! Zeer leuk voor ouderen. Hier wordt nog op de ouderwetse manier koffie gezet en spek met ei klaargemaakt op verzoek. Lisette van Mulken

Inventieve mode in de oorlog

In de Volkskrant van 23.10.2019 staat een artikel "Bontkraag van muizenvacht: zo inventief was mode in de oorlog" geschreven door Cécile Narinx, de uit Maastricht afkomstige mode-expert en journaliste. Klik hier om het artikel te lezen >

Ook het Streekmuseum Elsloo heeft een echte "oorlogsmantel" in haar collectie. Deze is gemaakt van zogenaamde oorlogsdekens afkomstig van de geallieerden. Gelukkig ligt die niet in of ander depot omringd door mottenballen. Deze jas wordt zeer regelmatig door Angela Coumans-Voncken geshowd tijdens de tientallen nostalgische modeshows bij verpleeg- en verzorgingshuizen, seniorenclubs etc..

Op bovenstaande foto ziet u haar samen met geallieerde soldaat Piet Pijpers tijdens een modeshow bij de Zonnebloem afdeling Elsloo. Telkens als deze jas geshowd wordt krijgen de vrijwilligers van het Streekmuseum te maken met enthousiaste en zelfs emotionele reacties.

Geweldig dat het Streekmuseum zo'n item bezit en kan tonen, zoals nu bij de expostie over 75 jaar Bevrijding in het museum.

Download artikel Cécile Narinx