Openluchtmuseum de Locht

De zoektocht naar voedsel, kleding en onderdak door de eeuwen heen

In Openluchtmuseum de Locht wordt het vroegere bestaan op het Noord-Limburgse platteland levend gehouden! Al wandelend over het mooie terrein beleef je het plattelandsleven en de ontwikkeling van de land- en tuinbouw vanaf de Middeleeuwen tot nu.

Er valt een hoop te ontdekken en te beleven! Boerderijen, ambachten, tentoonstellingen en activiteiten. Allemaal onderhouden, beheerd en georganiseerd door vrijwilligers.

Agenda

zondag 5 mei
Live muziek: The Nag’s Head
Live muziek: The Nag's Head
zondag 12 mei
Live muziek: Orkest Rooyal Venray
Live muziek: Orkest Rooyal Venray
zondag 19 mei
Live muziek: Free time
Live muziek: Free time
Veilen met de veilingklok
Veilen met de veilingklok

Tentoonstellingen

De Aarde: bodem waarvan we leven!
Kreatief, krities, kleurrijk: Welkom in de jaren 70

Ben je jarig op schrikkeldag?
Dan mag je dit gehele jaar gratis naar Openluchtmuseum de Locht in Melderslo! 
Wij introduceren een speciale schrikkeljaaractie, waarbij iedereen die jarig is op Schrikkeldag, en dit met een geldig ID kan aantonen bij de entree, het gehele schrikkeljaar gratis toegang heeft tot ons museum. Daarnaast trakteren wij de schrikkeljarigen in 2024 eenmalig op een gratis kop koffie of thee met een stukje Limburgse vlaai.

Ons museum wordt volledig onderhouden, beheerd en georganiseerd door vrijwilligers; mensen die hier graag zijn en zich thuis voelen bij de Locht. De werkzaamheden zijn zeer divers, er is voor elk wat wils!

Ook iets voor jou?

Recente nieuwsbrief

Er verschijnt elke maand een nieuwsbrief. Daarin staan interessante dingen over activiteiten en over de collectie.
En we besteden ook aandacht aan tentoonstellingen. Interessante en leuke artikelen voor onze fans en mogelijke nieuwe bezoekers.

Onderaan deze pagina kun je ervoor intekenen.

Verhalen uit Noord-Limburg

Elk museum leeft van verhalen. We verzamelen verhalen van onze vrijwilligers over het museum, over vroeger enzovoorts. Elk nieuw verhaal wordt toegevoegd aan de verzameling.